nl de

Rondleidingen

Het eiland verkennen met de Txgids. Kort of lang, inzoomend of juist uitzoomend. De Txgids brengt je naar de hoogtepunten van het eiland. Lopend in de historische dorpen of met de auto langs onbekende paden.  

Prijzen
Alle rondleidingen (m.u.v. de rondleiding op maat) kosten € 50,- (inclusief 4 personen). Extra personen betalen € 12,50 p.p.
Kinderen jongeren dan 5 jaar gaan gratis mee. 

Rondleiding dorp

hoorn.jpg

Wil je alles weten over een bepaald dorp op Texel? Dan zit je bij Txgids goed! Samen ontdekken we alle bijzondere plekjes van het dorp en gaan daarbij natuurlijk ook terug in de tijd. Wat is de geschiedenis van dit dorp? Boek deze activiteit online en geef daarbij aan welk dorp je graag zou bezoeken onder leiding van de Txgids.

Deze nu boeken
 

Rondleiding gebied

vuurtoren.jpgOok wanneer je meer wilt weten over een bepaald gebied, is Txgids jouw gids. Heb je altijd al willen weten hoe het Dennenbos is ontstaan? Of wil je meer weten over een bepaald natuurgebied? Txgids neemt je mee en vertelt je alles! 

Deze nu boeken

Rondleiding WOII

ww2.jpgNa de capitulatie van het Nederlandse leger in 1940, werd Texel bezet door een relatief grote Duitse troepenmacht. Op het eiland werden diverse bunkers en artilleriebatterijen gebouwd.  En terwijl de rest van Nederland al bevrijd was, werd op Texel nog tot 20 mei (hevig) gevochten. Ontdek het eilandleven tijdens de tweedewereld oorlog. Txgids neemt je mee naar bijzondere plekken en overblijfselen van de oorlog. 

Deze nu boeken
 

Rondleiding op maat

rondleiding.jpgHeb je andere of specifieke ideeën voor jouw rondleiding over Texel? Bij Txgids is alles mogelijk! Graag maken wij een rondleiding op maat. Wil je tijdens de rondleiding genieten van een lekkere lunch? Of wil je een hele uitgebreide rondleiding? Maak je wensen kenbaar via ons contactformulier en Txgids maakt een rondleiding op maat.  Texel doen

strand.jpgIn een paar uur over Texel crossen 

Het lekkerste eten, de spannendste activiteit, de gezelligste winkelstraat, de mooiste route, het beste museum, de stilste plek, de leukste speelplek, de kleurrijkste belevenis… voor elk wat wils! Je wilt Texel bezoeken en vinden wat je zoekt binnen de tijd die hebt. De Txgids levert maatwerk van kwaliteit en stelt een compleet programma samen. Jouw bezoek gaat precies worden wat je wilde! Ook voor groepen, gezinnen en bedrijven natuurlijk! De Txgids kan mee. Of niet. Kies maar! 

Deze nu boeken
 
 

Foto's

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Schrijf een beoordeling
Naam *
Beoordeling *
Feedback voor eigenaar
Algemene beoordeling *
Bedankt voor een geweldige ervaring op jullie wadden. Marcel heeft dank zijn ervaring een super programma geboden. Deze excursie is een must voor alle Texelbezoekers.
Philippe
18 okt. 2020
Fantastisch!
Mariska van Marle
13 okt. 2020
Op 30 augustus 2020 zeilde wij met historisch zeilschip Minerva een dag de Waddenzee op. Vertrokken in Harlingen met aan boord schipper Chris de dames van de geweldige catering "de schippersvrouw ".
Ook gids Marcel Wijnalda heeft ons heel veel geleerd en vermaakt met veel wetenswaardigheden over de Wadden eilanden. Met veel enthousiasme, ruime ervaring van wat leeft, groeit en bloeit. Horen zo al heel veel onderweg, maar dan als ons schip, bijna droog op het wad ligt.
Vermaken wij ons en al snel vangt onze kleindochter met haar handen een flinke bot. Later laat Marcel ons zien wat je zoal kan ontdekken, door met een hooivork het zand om te scheppen.
Maak het zelf mee zou ik zeggen! Marcel super bedankt! En tot ziens.
Ein
Gerda Wiegers
15 sep. 2020
Boekingsopties
Wil je geen ballast van je bagage naar de boot of van de boot af? Voor € 15,- laadt en lost Txgids de bagage waar jij wilt.
Uw boeking
Selecteer een datum om een prijsoverzicht te genereren.

Reserveren
Om een reservering te plaatsen dient u eerst een aankomstdatum te selecteren.
Persoonlijke gegevens (hoofdboeker)