nl de

Natuurexcursies

Texel is ongetwijfeld één van de beste locaties voor een leerzame en leuke natuurexcursie. Bos, strand, zee, polder, heide en het wad: je kunt het allemaal vinden op het eiland. Trek er op uit samen met Txgids en ontdek de geheimen van het strand, het bos, de duinen of het wad. Van mei t/m september worden er ook regelmatig nachtvlinderavonden georganiseerd. 
 
Prijzen
Alle natuurexcursies kosten € 50,- (inclusief 4 personen). Extra personen betalen € 12,50 p.p.
Kinderen jongeren dan 5 jaar gaan gratis mee. 

Strand

strand.jpgDe Noordzeekust van Texel heeft veel te bieden. Samen ontdekken en ervaren we het Texelse strand over de volle breedte: van duin tot in het zeewater. We gaan bijvoorbeeld vissen met kornet (sleepnet) en garnalennetjes, doen bijzondere strandvondsten, zoomen in op zand en schelpen en leren de duinen ‘begrijpen’. Dit een nog veel meer kun je verwachten tijdens een strandexcursie. De Txgids jut met je mee!

Boek deze activiteit
 

Bos

bos.jpgEen bosroute lopen op Texel is een hele belevenis. Je kunt er van alles tegenkomen en ook de omgeving lijkt veel verhalen te verbergen. Bomen, planten, dieren en historie op bijzondere plekjes. De Txgids leidt je!

Boek deze activiteit
 

Duin

vuurtoren.jpgStruinen langs de duinen.  Zie, proef, ruik en ontdek de schitterende ruige natuur. Met de wind in je haren, heb je ruim zicht over de baren, met helm aan je voeten en meeuwgelach in je oren. De ‘huid’ van Texel is belangrijk, rijk en verbluffend in schoonheid. Ontdek het, laat je meenemen door de Txgids! Op blote voeten natuurlijk.

Boek deze activiteit
 

Wad

wadlopen.jpgWat maakt de Wadden tot Werelderfgoed? Wat doen al die vogels hier? Welke pier is dat? Mag ik ook eens een krab vasthouden? Welke platvis heb ik gevangen? Hoe doe je dat: wadlopen? Waar is al het zeewater gebleven en wanneer komt het terug? Kun je dat echt eten? Samen met de Txgids beleef je het Wad!

Boek deze activiteit
 

Nachtvlinderen

nachtvlinderen.jpgMet de Txgids de pracht en praal ontdekken van deze fascinerende insecten. Hoewel er zo’n 100 dagactieve nachtvlinders zijn, kun je verreweg de meeste alleen ’s nachts zien vliegen. We gaan diervriendelijk vangen, bekijken en op naam brengen. Alles op één plek, want de vlinders komen op de speciale lamp af. Pas op: nachtvlinderen is verslavend leuk! Vanaf mei t/m september. 
 
 
 

Schrijf een beoordeling

Schrijf een beoordeling
Naam *
Beoordeling *
Feedback voor eigenaar
Algemene beoordeling *
Bedankt voor een geweldige ervaring op jullie wadden. Marcel heeft dank zijn ervaring een super programma geboden. Deze excursie is een must voor alle Texelbezoekers.
Philippe
18 okt. 2020
Fantastisch!
Mariska van Marle
13 okt. 2020
Op 30 augustus 2020 zeilde wij met historisch zeilschip Minerva een dag de Waddenzee op. Vertrokken in Harlingen met aan boord schipper Chris de dames van de geweldige catering "de schippersvrouw ".
Ook gids Marcel Wijnalda heeft ons heel veel geleerd en vermaakt met veel wetenswaardigheden over de Wadden eilanden. Met veel enthousiasme, ruime ervaring van wat leeft, groeit en bloeit. Horen zo al heel veel onderweg, maar dan als ons schip, bijna droog op het wad ligt.
Vermaken wij ons en al snel vangt onze kleindochter met haar handen een flinke bot. Later laat Marcel ons zien wat je zoal kan ontdekken, door met een hooivork het zand om te scheppen.
Maak het zelf mee zou ik zeggen! Marcel super bedankt! En tot ziens.
Ein
Gerda Wiegers
15 sep. 2020
Boekingsopties
Wil je geen ballast van je bagage naar de boot of van de boot af? Voor € 15,- laadt en lost Txgids de bagage waar jij wilt.
Uw boeking
Selecteer een datum om een prijsoverzicht te genereren.

Reserveren
Om een reservering te plaatsen dient u eerst een aankomstdatum te selecteren.
Persoonlijke gegevens (hoofdboeker)