nl de

Natuurexcursies

Texel is ongetwijfeld één van de beste locaties voor een leerzame en leuke natuurexcursie. Bos, strand, zee, polder, heide en het wad: je kunt het allemaal vinden op het eiland. Trek er op uit samen met Txgids en ontdek de geheimen van het strand, het bos, de duinen of het wad. Van mei t/m september worden er ook regelmatig nachtvlinderavonden georganiseerd. 
 
Prijzen
Alle natuurexcursies kosten € 50,- (inclusief 4 personen). Extra personen betalen € 12,50 p.p.
Kinderen jongeren dan 5 jaar gaan gratis mee. 

Strand

strand.jpgDe Noordzeekust van Texel heeft veel te bieden. Samen ontdekken en ervaren we het Texelse strand over de volle breedte: van duin tot in het zeewater. We gaan bijvoorbeeld vissen met kornet (sleepnet) en garnalennetjes, doen bijzondere strandvondsten, zoomen in op zand en schelpen en leren de duinen ‘begrijpen’. Dit een nog veel meer kun je verwachten tijdens een strandexcursie. De Txgids jut met je mee!

Boek deze activiteit
 

Bos

bos.jpgEen bosroute lopen op Texel is een hele belevenis. Je kunt er van alles tegenkomen en ook de omgeving lijkt veel verhalen te verbergen. Bomen, planten, dieren en historie op bijzondere plekjes. De Txgids leidt je!

Boek deze activiteit
 

Duin

vuurtoren.jpgStruinen langs de duinen.  Zie, proef, ruik en ontdek de schitterende ruige natuur. Met de wind in je haren, heb je ruim zicht over de baren, met helm aan je voeten en meeuwgelach in je oren. De ‘huid’ van Texel is belangrijk, rijk en verbluffend in schoonheid. Ontdek het, laat je meenemen door de Txgids! Op blote voeten natuurlijk.

Boek deze activiteit
 

Wad

wadlopen.jpgWat maakt de Wadden tot Werelderfgoed? Wat doen al die vogels hier? Welke pier is dat? Mag ik ook eens een krab vasthouden? Welke platvis heb ik gevangen? Hoe doe je dat: wadlopen? Waar is al het zeewater gebleven en wanneer komt het terug? Kun je dat echt eten? Samen met de Txgids beleef je het Wad!

Boek deze activiteit
 

Nachtvlinderen

nachtvlinderen.jpgMet de Txgids de pracht en praal ontdekken van deze fascinerende insecten. Hoewel er zo’n 100 dagactieve nachtvlinders zijn, kun je verreweg de meeste alleen ’s nachts zien vliegen. We gaan diervriendelijk vangen, bekijken en op naam brengen. Alles op één plek, want de vlinders komen op de speciale lamp af. Pas op: nachtvlinderen is verslavend leuk! Vanaf mei t/m september. 
 
 
 

Schrijf een beoordeling

Schrijf een beoordeling
Naam *
Beoordeling *
Feedback voor eigenaar
Algemene beoordeling *
Wij zijn met Marcel gaan wadlopen en hebben een historische wandeling gemaakt. Beide erg de moeite waard, zowel voor de volwassenen als voor de kinderen van 8 en 11. Hij weet van alles over de natuur en historie van het eiland en vertelt daar leuk en enthousiast over!
Familie Leeman
09 mei 2018
Wij zijn door Txgids rondgeleid door natuurgebied de Slufter. Een prachtig natuurgebied waar Marcel veel over weet. Geen standaard programma's, maar er wordt echt rekening gehouden met jouw wensen en verwachtingen!
Inge Timmers
Met oudere kinderen
 
22 sep. 2016
Marcel is een gezellige en gemotiveerde gids die veel over Texel en de natuur weet! Hij weet van een 'gewone' strandwandeling een waar avontuur te maken.
Fam. Ganzeman
22 nov. 2016
Boekingsopties
Wil je geen ballast van je bagage naar de boot of van de boot af? Voor € 15,- laadt en lost Txgids de bagage waar jij wilt.
Uw boeking
Selecteer een datum om een prijsoverzicht te genereren.

Reserveren
Om een reservering te plaatsen dient u eerst een aankomstdatum te selecteren.
Persoonlijke gegevens (hoofdboeker)