Over Txgids

Image

Jouw Txgids is Marcel Wijnalda, geboren in 1970 in Groningen. Hij is vader van twee kinderen en in 2005 'aangespoeld' op Texel. Met een pabo-diploma op zak begon hij als enthousiast leerkracht op het eiland. Graag nam hij zijn leerlingen mee in de natuurbeleving op het eiland.

Passie voor natuureducatie

Al gauw zocht Marcel aansluiting bij diverse natuurverenigingen op Texel, om van zijn grootste passie - natuureducatie - zijn professie te maken. Inmiddels geeft hij al jaren (via diverse opdrachtgevers) excursies, rondleidingen en ontdekkingstochten aan schoolgroepen, toeristen, particulieren en bedrijven. Jong en oud, internationaal en van allerlei pluimage. In het voorjaar van 2016 is Txgids 'geboren'. Sindsdien is Txgids in te huren als gids op maat en worden er diverse natuurexcursies, wandelingen en rondleidingen georganiseerd.

Marcel Wijnalda: jouw Txgids

"In de natuur van Texel voel ik me thuis. Graag wil ik delen waarom die natuur mij zo fascineert en lief is. Maar liever nog laat ik het jou zelf beleven, proeven, waarnemen en voelen! Actief gidsen, noem ik dat. Of het nu op het strand, in het bos of op de vuurtoren is, je zult versteld staan wat er zoal te beleven is op Texel."